Kapitel 11 – Hawas pappa

4/14/2016

Så såg Hawa att skorna var borta och där låg ett brev istället. Brevet hade blodiga fingeravtryck på sig. Brevet var adresserat till Hawas adress i Sverige med gammeldags skrivstil. Hawa öppnade brevet och där inne stod det att Hawas pappa var på väg till Sverige och till Hawa. Hawas pappa hette Abduhl. Hawa började att tänka oerhört mycket på sin pappa.

Just då kände Hawa sig nästan lite deprimerad. Hawa hade ingen lust att läsa in sina läxor eftersom hennes tankar gick till sin pappa. Det kunde också påverka hennes studier. Hawa ville ju inget hellre än att träffa sin pappa och tänka på honom än sina studier.

När Hawa tänkte på sin pappa så tänkte hon på hans svarta hår. Hon tänkte också på hans blåa mössa som faktiskt påminde om Bamses mössa i tidningen hon hade läst. Hon tänkte också på hans knallblåa jeans han brukade ha. Abduhl var en lång och kraftig man.

Nästa dag när Hawa gick till skolan så var det redovisning av en bok som de läst. Hawa hade valt sin Bamsetidning som hon läst. Hon hade ingen aning om att det inte tillhörde kategorin böcker. När Hawa redovisade kolla alla tjejerna i klassen snett och skrattade. Hawa kände sig utanför och förstod inte varför de skrattade. Hon kände sig mobbad. Hawa tänkte på Sara och Huda och önskade att de kunde vara hos Hawa då. Under hela dagen i skolan hade Hawa en klump i magen på grund av det som hände under redovisningen.

Efter redovisningen är det dags för idrott och hälsa lektion. Under lektionen får Hawa en massa hatblickar av tjejerna.

Efter lektionen i omklädningsrummet tar tjejerna Hawas kläder och slänger in dem i duschen så dem blir helt blöta. Hawa måste gå hem och byta. På vägen hem möter hon en man hon känner igen. Hon ser att mannen har blodiga fingrar…

0 kommentarer:

Skicka en kommentar